Om oss

Skrivet 2019-01-27 av duncan.

Spelkulturföreningen Daaks Ord är en förening som sysslar med rollspel. Vi arrangerar spelträffar runt om i Skövderegionen flera gånger i veckan. På de flesta av våra möten finns möjlighet att besöka oss men vi rekommenderar då att du först kontaktar den ansvarige (eller styrelsen som kan komma i kontakt med ansvarig åt dig)

Kontakt

Vi rekommenderar att du skapar ett konto och skriver i vårt forum men du kan även nå oss via email på styrelse[snabel-a]daaksord.org (byt ut [snabel-a] mot @).

Spelgrupper

Föreningen fungerar så att vi hjälper spelgrupper med lokal, hemsida och finansiering. Vi köper in rollspelsböcker, kioskvaror, förbruksmaterial och annat som behövs för att driva föreningsverksamheten så att spelgrupperna bara behöver fokusera på sitt spelande. I skrivande stund finns det spelgrupper som sysslar med Pathfinder, Shadowrun och Eon men det har även funnits spelgrupper som spelat En Garde!, Svenil och Drakar och Demoner: Trudvang. Föreningen har utöver dessa även spelen Noir, NeoViking, Coriolis, Gemini, Savage Worlds, Bortom, Götterdämmerung och Viking. Finns intresset brukar nya grupper kunna skapas! Läs mer på forumet.

Flera gånger per år arrangerar styrelsen så kallade ”stämningsrollspel” då vi samlas och spelar något speciellt äventyr som många tycker om, äter mat som föreningen står för och har det trevligt. Alla anstränger sig till det yttersta för att göra upplevelsen så bra som möjligt. Vanligtvis spelas rollspel som sällan spelas för att kunna bevara ”stämningen”

Resurser

Tidningar. Föreningen har en stor samling speltidningar som medlemmar kan låna. Bland annat har vi Fenix, Codex och Super Play.

Webbhotell. Föreningen har ett webbhotell och erbjuder hosting åt medlemsprojekt som är relaterade till föreningens verksamhet. Exempelvis hostas denna blogg genom projektet, men även sidor så som Wikipedia Mundana. Medlemmar som har coola idéer till hur rollspelshobbyn kan främjas på nätet kan ta del av vårt hotell och få utrymme, trafik, databas, subdomän och mailkonton av oss för att genomföra sin idé.

Spelböcker. Föreningen har en stor samling rollspelsböcker, och arbetar hela tiden med att utöka samlingen. Förutom vanliga regelböcker och bakgrundsmoduler har vi även en del romaner baserade på rollspel.

Kiosk. Föreningen har en arbetsgrupp som arbetar med att bedriva kioskverksamhet i anslutning till spelmötena. Prisnivån ligger i samma eller lägre än vad som finns i vanliga matbutiker.

Skrivare. Föreningen har en skrivare som kan användas för att skriva ut dokument relaterade till föreningens syfte.

Styrelse

Ordförande: Andreas Fogelkvist
Kassör: Emil Forslund
Sekreterare: Karl Johansson
Ledamot: Patrik Lindqvist
Ledamot: Anton Lindqvist
Ledamot: Fredrik Eriksson
Suppleant: Petter Deregren

Övriga förtroendevalda

Valberedning: Andreas Nilsson
Revisor: Joakim Vretlund

Stadgar

Här kan du klicka om du vill läsa våra stadgar!

Lämna en kommentar