Kategorier
Annat Årsmöte Information Spelveckan sverok

Riksmötet slut för i år

Igår kom en trött men smånöjd riksmötesreserv hem till sin lägenhet och slängde sig på sängen. Det hade varit en lång helg, mer som en månad, av fantastiska diskussioner och omdebatterade frågor. Nu, när solen åter stigit och tröttheten förhoppningsvis är botad tänkte denne reserv från vår egna förening gå igenom vad som gjorts under helgen.

Den viktigaste frågan för mig under mötet var den om Spelveckans fortlevnad. Det fanns många förslag på alternativa tillvägagångssätt, och jag jämkade mig mot flera av dem mot att Spelveckan ändå skulle få finnas kvar, kanske dock inte i samma mening som den gör idag. Jag trodde vi alla kommit hyfsat överrens när omröstningarna påbörjades, men då började saker hända snabbt. Spelveckan höll på att avskaffas helt. Jag personligen tycker att Spelveckan är ett fantastiskt initiativ som engagerar över hundra föreningar under en vecka varje år, och sådant initiativ skall man inte låta falna. Efter att ha tagit frågan till sluten votering lyckades vi rädda den. Med 1 röst. Det var förmodligen den mest jämna frågan på riksmötet. Vi får se vad som händer nästa år, men en Spelvecka skall det i alla fall bli!

Två andra saker som jag måste säga jag är glad över, om även något förvånad, är motionen om namnbyte som cirkulerat i möteshandlingarna sedan (rätta mig om jag har fel) ’99, utan att gå igenom. Under Riksmötet hände dock någonting fantastiskt. Före detta förbundsordförande David gick upp i talarstolen och höll en presentation i högt tempo kring varför Sverok måste byta namn, och när omröstningen var avklarad fick vi den 2/3-delars majoritet som krävdes för att en stadgeändring skulle kunna inledas. För att namnbytet skall gå igenom måste nästa riksmöte rösta igenom samma fråga, även den gång med 2/3-delars majoritet. Lyckas de även då så kan Sverok ändtligen få heta Sverok (och inte Sveriges Roll- och Konfliktspelsförbund) som medlemmarna har önskat i ett decennium.

Den andra viktiga frågan som till min förvåning gick igenom var den om en förändring i stadgan om Sveroks syfte. Motionen togs upp redan under mitt föregående riksmöte och gick där igenom. Jag trodde inte den skulle klara att gå igenom det här året också, men det gjorde den, och Sveroks stadgar har därför nu äntligen anpassats till 2000-talets Sverokföreningar.

Många frågor har dryftats och många har även lösts under helgen. Jag tänker inte ta upp dem alla här, men något jag göra här är att göra lite reklam för riksmötet. Det är på detta möte många viktiga saker som rör vår förening beslutas om, och jag hoppas att många fler nominerar sig till platsen som ombud till riksmötet 2012.

Tack för en helt fantastisk helg!